Ny riemåler i samarbeid med sykehus

Etter initiativ fra Oslo Universitetssykehus (OUS) og i samarbeid med fødeavdelinger på sykehus i nord, sør og øst, har vi utviklet og lansert en helt ny og revolusjonerende riemåler. Denne er tilgjengelig for gravide i appen, og har blitt veldig godt mottatt.


Nytt verktøy for innbyggerne

Riemåleren til Helseoversikt gir deg som bruker en bedre veiledning med utgangspunkt i de samme evalueringskriteriene som sykehusene benytter, og gir deg en enkelt tilbakemelding på rienes utvikling. Vi har sammen sykehusene evaluert faktiske riemålinger på sykehus, og bygget en modell som også tar inn over seg:

  • Rienes intensitet på en 10-punkt VAS skala

  • Regelmessigheten i rier og intervallet mellom rier

  • Vannavgang og blødninger


Behov for bedre digital riermåler i Norge

Etter henvendelse fra OUS med ønske om en faglig oppdatert riermåler for publikum, tok Helseoversikt utfordringen, og inviterte til et unikt utviklingssamarbeid. Resultatet er en av de mest effektive og korrekte riermålerne i Norge.

- Vi hadde noen innspill til faglige forbedringer. Endringene vi sammen har gjort vil kunne trygge gravide og partner, skape en bedre forventningsavklaring hos målgruppen, og potensielt gi en effektiviseringsgevinst for sykehuset i form av færre henvendelser på telefon og mer effektiv dialog med sykehusets ansatte på telefon, sier Ingvild Nordhagen, Fagutviklingsjordmor Føde-gyn mottaket, OUS.

Ingvild Nordhagen, Fagutviklingsjordmor Føde-gyn mottaket, OUS. (Bilde: Fra informasjonsfilmen laget av Helseoversikt og OUS)

Utviklet av Helsepersonell i samspill med Sykehus

- Tidligere versjon av rietellere baserte seg på gjennomsnittstid på rier og intervallet mellom riene. Etter tilbakemelding og dialog med OUS ønsket de mer fokus på Regelmessighet og Intensitet, sett i sammenheng med Varighet. Vi har derfor utviklet en ny Riemåler som inkorporerer flere elementer, og gir brukeren veiledning basert på målinger og algoritmer utviklet av helsepersonell og i samspill med sykehus, sier Peter Gulliksen, Helseoversikt.

- Vi er stolte av å kunne tilby et oppdatert faglig tilbud til gravide, utviklet i samarbeide med OUS og Helseforetak fra hele Norge, avslutter Gulliksen.

Pellentesque iaculis leo blandit erat tincidunt suscipit non eget risus. Cras volutpat, nibh id ullamcorper aliquet, arcu est elementum magna, sed venenatis orci nulla eget dui. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Quisque at justo urna. Sed eu turpis vulputate turpis sagittis volutpat. Nam sollicitudin molestie diam, a accumsan arcu blandit nec. Phasellus in risus non mi commodo pellentesque. Mauris vel dolor libero. Morbi sodales ac purus sed dapibus. Nunc faucibus volutpat hendrerit. Ut sed mi sit amet mauris pulvinar dapibus. In hac habitasse platea dictumst. Proin ex ante, imperdiet a mauris in, blandit bibendum diam.

Forrige
Forrige

Jordmødre i Arendal scorer høyest - sjekk sak hos NRK og Agderposten

Neste
Neste

Gravide og foreldre ønsker bedre kvalitet fra helsetjenesten