Norges største kvinnehelseplattform utvider

Læringsplattformen Nørs er lastet ned av hundretusener av kvinner for å veilede de gjennom graviditeten og småbarnsfasen. Vi har blitt den største læringsplattformen i Norge innen reproduktiv helse, et stort og viktig område innen kvinnehelse. Nå forbereder vi en utvidelse av kvinnehelseplattformen i samarbeide med norske pasientorganisasjoner.

- Vi har mange spennende dialoger med pasientorganisasjoner, forskere, offentlig helsetjeneste og private aktører med mål om å utvide plattformen slik at vi kan hjelpe enda flere kvinner. Vi jobber nå konkret med områder som endometriose, adenomyose, overgangsalder, syklushelse, PMDD, PMS, bekkenleddhelse, hodepine, mental helse, inkontinens, infertilitet, og mye mer. Vi samarbeider allerede med mange av viktigste aktørene innenfor kvinnehelse med å prioritere utviklingen, og større vil samarbeidet bli når vi nå utvider satsningen, sier daglig leder Peter Gulliksen i Nors Care.

Vi har allerede i dette arbeidet oppdaget et behov for å tenke mer helhetlig rundt kvinnehelse når vi nå skal lage nye løsninger. Fremfor å lage isolerte løsninger for ulike tilstander som eksempelvis Endometriose eller overgangsalder (menopause), vil vi tilrettelegge for å støtte kvinners helhetlige behov innen helse. Vi bygger derfor videre på vår egenutviklede CareFeed(R)-teknologi, og individtilpasser brukeropplevelsen slik at du ikke trenger 3 ulike apper for å mestre egen helse. Her vil pasientorganisasjoner, forskere, samarbeidspartnere og mange fler, være viktige bidragsytere i både hvordan løsningene vil se ut, men også avdekke hvordan vi kan øke livskvaliteten til kvinnene gjennom nye intervensjoner, produkter eller tjenester.

Det er også helt nødvendig å tenke nytt rundt forebygging og hvordan man øker helsekompetansen til folk i Norge og globalt. Her gir teknologien oss helt nye muligheter, og Nørs kan vise til dokumenterte effekter på at det vi gjør har stor positiv påvirkning på individet og samfunnet. Blant annet sier hele 90% brukere av appen Nørs at læringsplattformen gjør dem mer forberedt til fødsel og foreldrerollen, og 86% får bedre psykisk helse gjennom å føle seg mindre bekymret. Med en unik og bred kvinnehelseplattform som har startet med gravide og småbarnsforeldre, kan vi videreutvikle denne teknologien til å også støtte kvinner i å øke deres helsekompetanse og forebygge og mestre andre tilstander innen kvinnehelse

Ikke bare kronikker og utredninger, vi er allerede i gang med løsninger

Kvinnehelse har fortjent fått mye spalteplass i mediene de siste årene. Det er store kunnskapsgap, og det er et stort behov at den kunnskapen som allerede finnes blir lettere tilgjengelig for kvinner. Her må alle gode krefter forenes. For å lykkes med dette nødvendige løftet, er det helt avgjørende med et samarbeid på tvers av sektorer og løsningsorienterte miljøer. Vår gode samarbeidspartner Norske Kvinners Sanitetsforening jobber målrettet og godt med å påvirke det offentlig til å ta en større rolle, men peker på løftebrudd fra politikerne. Vi mener læringsplattformen Nørs kan være en viktig del av løsningen på utfordringene det pekes på innenfor kvinnehelse.

Vil du bidra til det store kvinnehelseløftet?

Vi opplever stor entusiasme når vi nå jobber med å utvide Nørs til langt flere områder innenfor kvinnehelse. Vi kommer gjerne i kontakt med flere som ønsker å bidra, det kan være alt fra investorer, helsepersonell, direktorat eller private aktører.

Trykk her om også du vil bidra inn til det store kvinnehelseløftet i Norge.

Forrige
Forrige

Verdens mest avanserte terminkalkulator: Beregn din termin ved hjelp av AI

Neste
Neste

Kvinnehelse: Dette mener gravide og foreldre om oppfølgingen de får